Shutterstock_44862646

Informatie over kinderen en doodgaan

Nova_active-152

De keuze om een kind mee te nemen naar een uitvaart of een kijkje te laten nemen bij opa of oma die is opgebaard, is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Toch kan juist dat het kind helpen het verlies een plek te geven.

Afhankelijk van het karakter en de leeftijd van het kind en de wensen van de ouders, probeert onze uitvaartverzorger kinderen op een natuurlijke en verantwoorde manier bij het afscheid te betrekken. Daarnaast hebben wij speciaal voor kinderen het werkboekje ‘Dag lieve …’. Met dit prachtig geïllustreerd en integer herinneringsboek kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd zelf een tastbare herinnering maken aan hun overleden opa of oma, vader of moeder, broertje of zusje, vriendje, vriendinnetje of klasgenootje.

Kijkt u verder eens op de speciale kinderpagina’s van de website van Yarden. Daar worden kinderen op een speelse manier, passend bij hun leeftijd, geïnformeerd over dood en verliesverwerking.  Ga naar de kindersite.

De hiernaast vermelde foto is een monument gemaakt door Michel Kuipers. Voor meer informatie en andere voorbeelden, gaat u naar de website van Michel Kuipers.